keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Ympäristötorin vihreä maistatus 2.6.2014



Vihreä viikko alkoi maanantaina 2.6. Tammelantorilla iloisissa merkeissä. Ympäristötorilla värikkäät kojut, yritykset ja yhdistykset, tanssijat ja musiikki täyttivät aurinkoisen päivän. Kävijöitä riitti reilusti loppuminuuteille asti.

Vegaaniliiton iso vihreä-valkoinen teltta jätettiin tänä kauniina päivänä seinittä ja kolmelle seinustalle tuli runsain mitoin toimintaa: Luonto-Liitto piti ihanaa aistipistettä, ja Pajumaja ja Runsaudensarvi tarjosivat yltäkylläisen, värikkään keitaan jossa ekologiset lastentuotteet ja luomuherkut tulivat tutuiksi. Vegaaniliiton maistatuspiste tarjosi makeaa ja suolaista ohikulkijoille reseptien ja hyvin vinkkien kera. 



Meidän yhteisteltassa haisteltiin ja maisteltiin


Maistiaisksi tarjosimme grillikauden alkuun sopivasti talonpojanmakkaroita ja chorizo-makkaroita.
Useimmat kommentoivat makkaroiden maittavuutta ja yllättyneitä 'tämähän maistuu kyllä ihan lihalle' -lauseita kuului usein. Taisi siis maistua perinteisemmällekin grillaajalle! Jaettuja uutuuksia löytyy mm. Runsaudensarvesta, suosittelemme visiittiä grillituotteiden superkylmähyllylle, osoitteeseen Aleksanterinkatu 30.

Satu puolestaan oli jälleen ihastuttanut maistiaisten saajia muffinsseilla jotka katosivat kehujen kera kiinnostuneisiin suihin. Kesäleipojille jaettiin kymmenittäin reseptivihkosia ja Kamomillan konditorian nettisivuosoitteita. Makeannälkä tuli tyydytettyä kahdella eri makuvaihtoehdolla: banaani-suklaalla sekä kaardemumma-inkivääri-mustikalla!



Banaani-suklaamuffinsseja munattomaan herkutteluun

Banaani-suklaamuffinssit, 12 kpl

2 banaania
1 dl vettä
1 dl öljyä
3 dl sokeria
1 tl suolaa
1/8 tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

- Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen ja vuoraa muffinssipelti paperisilla muffinssivuoilla. Jos sinulla ei ole muffinssipeltiä, käytä uunissa leviämättömiä amerikan-, silikoni-, italian- tai foliovuokia, jotta muffinssit eivät leviä paistettaessa rumannäköisiksi.
- Soseuta banaani ja sekoita sen kanssa vesi, öljy, sokeri, suola, vanilja ja kaakaojauhe.
- Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan ja sekoita jauhot sitten taikinaan.
- Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyssä uunissa n. 20 minuuttia.


Kardemumma-inkivääri-mustikkamuffinssit, 12 kpl

2 dl mustikoita
1 dl vettä
1 dl öljyä
2 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1/8 tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
0,5 tl inkivääriä
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
3 dl vehnäjauhoja

- Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen ja vuoraa muffinssipelti paperisilla muffinssivuoilla. Jos sinulla ei ole muffinssipeltiä, käytä uunissa leviämättömiä amerikan-, silikoni-, italian- tai foliovuokia, jotta muffinssit eivät leviä paistettaessa rumannäköisiksi.
- Soseuta mustikat esim. sauvasekoittimella. Lisää niiden joukkoon vesi, öljy, sokeri, suola, vanilja, kardemumma ja inkivääri.
- Sekoita leivinjauhe ja ruokasooda vehnäjauhojen sekaan ja sekoita jauhot sitten taikinaan.
- Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyssä uunissa n. 20 minuuttia.

Lisää ohjeita Kamomillan konditoriasta






Yli kolmesataa ihmistä sai maistiaisia pisteellämme. Lukuisat ohikulkijat jäivät kyselemään lisävinkkejä, kertomaan kokemuksistaan ja tutustumaan reseptiesitteisiimme.

Vihreä viikko jatkuu koko viikon. Sunnuntaina suuntaamme samoissa tunnelmissa kesäiseen Arboretumiin piknikkeilemään. Lisää kuvia siitä sitten myöhemmin, loppuviikosta on tulossa kuuma!




Telttamme oli varmasti torin värikkäin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti